A aviation & planes forum. AviationBanter

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » AviationBanter forum » rec.aviation newsgroups » Simulators
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

FS2004 & ATI 9800 XT Classic - problem!



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 22nd 04, 10:14 PM
smooby
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default FS2004 & ATI 9800 XT Classic - problem!

any help welcome!
Installed ati (Herculese) 9800xt classic in my windows XP machine.
Works fine with normal "office" applications. When I load FS2004 I get
different reactions ranging from:
1. freezes when FS starts.
2. frezzes when I change settings in FS.
3. Screen blanks and freezes for above.
4. PC crashes.
All of the above can also happen during flight.

I have taken the side off the PC case and blast cold air in to
elliminate overheating probs. Have tried older and newest drivers.
Have re-formatted and re-built from scratch.

When it does work (for up to 15 mins so far) on max settings it is
awesome - with some reality that I could crash at any moment!!!

Any ideas?

Iain
Ads
  #2  
Old March 22nd 04, 11:21 PM
John Hall
external usenet poster
 
Posts: n/a
Default

Sounds like a driver problem. Ensure that your chipset drivers,
particularly the AGP driver is installed correctly, then your Direct X 9
drivers, and then the drivers for your video card.

JK

"smooby" wrote in message
om...
any help welcome!
Installed ati (Herculese) 9800xt classic in my windows XP machine.
Works fine with normal "office" applications. When I load FS2004 I get
different reactions ranging from:
1. freezes when FS starts.
2. frezzes when I change settings in FS.
3. Screen blanks and freezes for above.
4. PC crashes.
All of the above can also happen during flight.

I have taken the side off the PC case and blast cold air in to
elliminate overheating probs. Have tried older and newest drivers.
Have re-formatted and re-built from scratch.

When it does work (for up to 15 mins so far) on max settings it is
awesome - with some reality that I could crash at any moment!!!

Any ideas?

Iain



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RF interference issue again (esp. for E Drucker and Jim Weir and other RF wizards) Snowbird Home Built 78 December 3rd 03 10:10 PM
RF interference issue again (esp. for E Drucker and Jim Weir and other RF wizards) Snowbird Owning 77 December 3rd 03 10:10 PM
Disappointed with FS2004 Phiber Optik Simulators 5 October 12th 03 04:13 PM
Bridges in FS2004 Kevin Reilly Simulators 18 October 2nd 03 11:00 PM
FS2004 ATI/Radeon Driver Problem tfp ntl Simulators 12 August 12th 03 03:33 AM


All times are GMT +1. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2019 AviationBanter.
The comments are property of their posters.